Célok és alapelvek

Az ÁSATÁRS Kft. Magyarország első, valóban magántulajdonban lévő és intézményektől független vállalkozása, amelyet kifejezetten régészeti szakmai tevékenység folytatására hoztunk létre 2004-ben. A szakmai bázist több éves terepmunkánk és múzeumi gyakorlatunk jelentette és képezi ma is.

A cél régészeti szaktevékenység és örökségvédelmi szolgáltatások elvégzése, valamint a régészeti kulturális örökség megóvása, kezelése és feltárása. Fő profilunk a régészeti ásatások komplex lebonyolítása.

Múzeumoktól, intézményektől független magánvállalkozásként kapacitásunk egyszerre több feltárás, illetve régészeti tevékenység lebonyolítására is elegendő. A cég gyors, hatékony és rugalmas, az erőforrásokat racionálisan felhasználó vállalkozás, melynek működése fölött a tulajdonosi kör állandó felügyeletet gyakorol. Célja a munka határidőre történő, de pontos és szakmailag igényes elvégzése. Erre garancia a csapat felkészültsége és összeszokottsága, valamint az eddig elvégzett munka mennyisége.

Az Ásatárs Kft. azért is jelent újdonságot a hazai régészeti életben, mert egyesíti a teljesítményelvet a szakmai igényességgel. A teljesítményelv az alapja legfőbb szolgáltatásunk díjazásának is, hiszen a régészeti feltárások elszámolása m2 alapon történik. Véleményünk szerint a m2 elszámolás egy jól kiszámítható, folyamatosan ellenőrizhető és teljesítményre ösztönző, ezért hosszú távon olcsóbb(!), hatékonyságot igénylő munkarendszer. Ez az elszámolás a megrendelő számára abban is előnyösebb, hogy számszerűen mérhető. Más jellegű, teljesítményben nem igazán mérhető terepmunkák esetén (terepbejárás, többrétegű városi vagy templom feltárás, stb.) természetesen más az elszámolás alapja. Ilyen esetekben cégünk konkrét árajánlatot nyújt be.

Cégünk a fenti tulajdonságai alapján alkalmas arra, hogy a rábízott, előre tervezett, vagy váratlan régészeti tevékenységhez kötődő feladatokat hatékonyan, gyorsan, de szakszerűen, szakmailag igényesen végezze el. Gégünk bármilyen régészeti tevékenységhez kötődő bármely tervezett vagy váratlan probléma esetése megoldást kínál. Úgy véljük, hogy eddigi terepmunkánk és szakmai tapasztalataink, a cég jelenlegi személyi állománya garanciát nyújtanak a szakszerű munkavégzéshez és a vállalt feladatok közmegelégedésre szolgáló teljesítéséhez.

Munkavégzésünkkel kapcsolatban számos ellenőrzési lehetőség áll fenn. A személyi ellenőrzés mellett (intézmény igazgató, gazdasági vezető, régészeti referens) az Ásatási Bizottság és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal is végezheti az általános ásatásvezetési, a teljes körű szakmai és a szerződésben lefektetett normák ellenőrzését.

 

Közönségkapcsolat

ÁSATÁRS Kulturális, Régészeti Szolgáltató és
Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 6000 Kecskemét, Futár u. 12.
Telefon: +36-76-411-014
E-mail: info [kukac] asatarskft.hu
Kapcsolattartók:
Gallina József Zsolt
cégvezető

E-mail: gallinazsolt [kukac] gmail.com

Gulyás Gyöngyi
régész-munkatárs

E-mail: ggyongyi77 [kukac] gmail.hu

E-mail küldés
Az üzenetét megkaptuk, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Az üzenetét nem sikerült továbbítani. Kérjük, elleőnrizze, hogy minden mező ki van-e töltve helyes adatokkal.