Régészeti feltárások szakmai-technikai lebonyolítása

Az ÁSATÁRS Kft. fő profilját a terepen végzett régészeti feltárás adja. Teljes körű szolgáltatást nyújtunk, amelybe beletartozik az előkészítés folyamata, az ásatás levezénylése a kezdetétől a befejezéséig, továbbá a terepi dokumentáción túl a teljes ásatási dokumentáció és jelentések elkészítése is. Eddig több mint 1 millió m²-t tártunk fel önálló ásatásvezetőkként és szakmai-technikai lebonyolítóként, régészként, valamint cégként. Többek között Bátaszék-Alsónyéken Közép-Európa egyik legnagyobb neolit települését és temetőjét, Ordacsehiben az egyik legnagyobb Kárpát-medencei kelta települést, Kaposvár-Fészerlakon és Zamárdiban az eddigi legnagyobb avar kohó- és vasműves telepet, Európa legnagyobbak közé tartozó iparrégészeti lelőhelyeit tártuk fel. Versenden a Kárpát-medence legnagyobb avar temetőjét teljesen, Homokmégyen a Duna-Tisza köze nagyobb, egyetlen teljesen feltárt 10-11. századi köznépi sírmezőjét, Tázláron egyedülálló Árpád-kori és késő középkori kun templomot és temetőt, Csanádpalotán keleti nomád vezér lósírját, Fonyódon nagy sírszámú török kori muszlim temetőt tártuk fel és részben már dolgoztuk fel.
A feltárási munkák díjazása alapvetően m2 alapú elszámolással történik. De igény szerint lehetőség van órabéres kifizetésre is.
Munkavégzésünkkel kapcsolatban számos ellenőrzési lehetőség áll fenn. A megrendelő személyi ellenőrzése mellett az Ásatási Bizottság és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal is végezheti az általános ásatásvezetési, a teljes körű szakmai és a szerződésben lefektetett normák ellenőrzését. Az eddigi terepmunkáink és szakmai gyakorlatunk azonban valós referenciaként kell, hogy szolgáljanak.

Közönségkapcsolat

ÁSATÁRS Kulturális, Régészeti Szolgáltató és
Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 6000 Kecskemét, Futár u. 12.
Telefon: +36-76-411-014
E-mail: info [kukac] asatarskft.hu
Kapcsolattartók:
Gallina József Zsolt
cégvezető

E-mail: gallinazsolt [kukac] gmail.com

Gulyás Gyöngyi
régész-munkatárs

E-mail: ggyongyi77 [kukac] gmail.hu

E-mail küldés
Az üzenetét megkaptuk, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Az üzenetét nem sikerült továbbítani. Kérjük, elleőnrizze, hogy minden mező ki van-e töltve helyes adatokkal.